En somrig sockerkaka serveras till kaffet med nyskördade
smultron.
50 gram smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1,5 tesked bakpulver
2 teskedar
vaniljsocker eller skal och saft av en citron
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt
och pösigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker
och rör ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt eventuellt citronskal och saft.
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i cirka 45 minuter i 175
graders värme.
Delikat og helt enkelt, synes jeg! takk for oppskriften.
SvaraRaderaHilsen fra PillePalle
Väldigt enkelt och väldigt gott :-))
RaderaHei. Kaken ser veldig fristende ut! Vakkert bilde:) Er så glad for at jeg fant deres fine blogg. Jeg har boken Vakkert med vintage og den er jeg veldig glad for:) Klem fra Ellen.
SvaraRaderaHej Ellen!
RaderaVad roligt att du har vår bok och att du följer vår blogg.
Ha en skön sommar!
Hello, I'm Rosy, an Italian blogger. I must compliment for your great ideas and design your own blog
SvaraRaderaxoxoxo Rosa
Thank you so much Rosa!
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera