fredag 29 juni 2012

Gott



En somrig sockerkaka serveras till kaffet med nyskördade smultron. 
50 gram smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1,5 tesked bakpulver
2 teskedar vaniljsocker eller skal och saft av en citron
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt eventuellt citronskal och saft. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i cirka 45 minuter i 175 graders värme.

7 kommentarer:

  1. Delikat og helt enkelt, synes jeg! takk for oppskriften.
    Hilsen fra PillePalle

    SvaraRadera
  2. Hei. Kaken ser veldig fristende ut! Vakkert bilde:) Er så glad for at jeg fant deres fine blogg. Jeg har boken Vakkert med vintage og den er jeg veldig glad for:) Klem fra Ellen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ellen!
      Vad roligt att du har vår bok och att du följer vår blogg.
      Ha en skön sommar!

      Radera
  3. Hello, I'm Rosy, an Italian blogger. I must compliment for your great ideas and design your own blog
    xoxoxo Rosa

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera