söndag 22 april 2012

Resetips Marseille

I Frankrikes äldsta stad Marseille finns det mesta man kan önska. Medelhavet, modern design, nordafrikanska influenser och vackert bedagade byggnader ger staden en charmig atmosfär. Här är några tips!

  
Den gamla hamnen Le vieux port är Marseilles hjärta.LA MAISON MARSEILLAISE
Handplockad blandning av gammal och nytt.
 En otroligt fin butik som säljer en smakfull blandning av nya prylar och möbler blandat med ett fåtal gamla grejer. Helheten och skyltningen är så snygg att man bara vill ha allt!
38, rue Francis DavsoDURANCE
Det doftar ljuvligt i denna butik.
Tvålar, parfymer, doftljus, naturkosmetik, olivoljor, badsalt, krämer, saft och marmelader är bara några exempel på sortimentet i denna vackra butik. Inredningen och produkterna är provencalska och äkta. Alla dessa vackra förpackningar gör en alldeles lycklig.
40 rue Francis DavsoZARA HOME
Snyggt och prisvärt.
 Här finns ett snyggt urval av möbler och prylar för hemmets alla rum till hyfsade priser. Snygg skyltning och inspirerande inredningsmiljöer gör konceptet lyckat. 
33, rue Francis Davso.KARTELL
Färgstarkt, plastigt och uppiggande!
Italienska Kartell finns även i Marseille och att kliva in här är som att gå in i en läcker karamellbutik. Du hittar modern design i starka färger. Möbler, lampor och inredningsartiklar formgivna av internationella toppdesigners som Philippe Starck, Ferrucio Laviani, Patricia Urquiola och Piero Lissoni som tillverkats i Italien. 
119, rue Paradis.CAFÉ LA FOLLE EPOQUE
Fika på franska.
Fransk stämning hittas på Café La Folle Epoque, här kan man sitta länge och njuta av den genuint franska atmosfären och sköna stämningen. Det serveras allt från frukost till middag. Njut exempelvis av starkt kaffe och en crêpe med chokladkräm och vispgrädde eller varför inte en pastis, den franska anisdrycken som dricks som aperitif före maten.
10, Place Felix BaretMAROCKANSK AFFÄR
En bit av Marocko i Marseille.
De nordafrikanska kvarteren bjuder på spännande butiker som säljer vacker keramik, textiler, väskor, vattenpipor och en massa olika kul prylar. En gata som kantas av dessa butiker är rue D’aubagne.KRYDDBUTIK
Nordafrikanska dofter.
De afrikanska kryddbutikerna är helt fantastiska och inspirerar till spännande matlagning. Kryddorna inte bara doftar underbart, de är också otroligt fina att se på. Här är utbudet av kryddor fullkomligt oändligt och även nötter finns det väldigt många sorter av. Kryddorna förvaras ofta i stora tunnor och säljs i lösvikt. Snyggt!
rue D’aubagne


GALERIES LAFAYETTE
Det kända varuhuset som säljer allt.
Ett besök här är ett måste och smartast är att börja uppifrån och jobba sig nedåt. Högst upp finns inredning och konstutställningar, sedan när man tar sig neråt genom huset hittar man kläder, accessoarer, smycken, kosmetika och så vidare.
40, rue Saint FerréolLA COMPAGNIE DE PROVENCE
Läckra produkter till badrummet.
Det är något speciellt med tvålen från Marseille, Savon de Marseille. Känslan är svår att beskriva, den måste upplevas. Det välkända märket La Compagnie de Provence säljer ljuvliga tvålar och krämer. I butiken står alla produkter efter färgtema, snyggt och enkelt.
1, rue CaisserieCOQUILLAGES TOINOU
Middag i Marseille.
Marseille är ett eldorado för alla som älskar skaldjur. Det här är det absolut bästa stället och här serveras endast skaldjurplatåer. Nyfångat, fräscht och ett urval som överträffar det mesta. Fransmännen berättar själva att de reser långväga för en måltid här. På gatan utanför finns dessutom take away försäljning så det går fint att gå ut och peka på det man önskar.
3, Cours St-Louis (öppet alla dagar  året om)

1 kommentar:

  1. Vilket trevligt inlägg, man blir bara sååå sugen på att åka dit! //maria

    SvaraRadera