måndag 6 april 2015

Hemma hos Madeleine


 Vardagsrummet är ombonat och inbjudande med mycket textilier och golvkuddar. Det mesta är resefynd och arvegods. Det enda nyinköpta är fuskkaminen från Clas Ohlson. Fönstret på väggen till vänster kommer från butik Raja och är försett med ett spegelglas vilket gör att man luras till att det leder in i rummet bredvid.
Namn: Madeleine Elfstrand

Gör: Driver egna butiken och varumärket MAD ELF ART.

Info: Facebook MAD ELF ART, Instagram madelfart.
 
 
 


En riktigt låg köksbänk utmed det spröjsade fönstret, gamla gedigna träskåpsluckor med avskavd turkos målarfärg och en gammal gasspis utan fläkt är några gamla men urcharmiga detaljer i köket. Madeleine använder köket flitigt i sitt jobb, det är här vid gasspisen som hon handfärgar sin egen kollektion av klänningar i de mest underbara färger.


- Jag har låtit sy upp en första kollektion klänningar i Indien hos ett familjeföretag. Det är en klänningsmodell som jag själv älskar och har burit sen 80-talet. Jag har förbättrat modellen och de levereras hit till mig i vitt. Sen handfärgar jag varje exemplar som blir unikt och numreras, de är lite som konstverk. Till hösten kommer större kollektioner som kommer att vara fabriksfärgade

3 kommentarer:

 1. Härligt och inspirerande!

  M.Leena från Finland

  SvaraRadera
 2. Underbart hem hos härliga Madde (vänner från Borås), varmt och välkomnande precis som hon själv är.... Klänningarna gör mig också nyfiken.... :-)
  Många hälsningar från Lill Haverland, Varberg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du känner henne Lill :-)

   Radera