fredag 9 oktober 2015

Virka vimplar till korgen

Bården av vimplar är gjord av virkade mormorsrutor men rutorna är inte kvadratiska utan trekantiga. Man virkar helt enkelt bara tre hörn istället för fyra. Vimplarna virkas ihop med två varv fasta maskor. Vi använde garnet Soft Cotton från Järbo.

 

  • Virka 5 luftmaskor. Slut till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan.

 

  • Virka 2 halvstolpar med nedtag i ringen, virka 2 luftmaskor, virka 2 halvstolpar med nedtag i ringen, virka 2 luftmaskor, upprepa detta 1 gång till. Fäst sedan luftmaskan med en smygmaska. Klipp av garnet. Nu har du en trekant med luftmaskor som bildar hörn.

 

  • Byt till garn i en annan färg.

Virka 2 halvstolpar i ena hörnet, virka 2 luftmaskor, virka 2 halvstolpar i samma hörn.

För att ta dig över till nästa hörn virkar du 1 luftmaska.

Virka 2 halvstolpar, 2 luftmaskor, 2 halvstolpar och sedan 1 luftmaska för att ta dig över till nästa hörn. Fortsätt så i det sista hörnet och avsluta med en luftmaska. Fäst med en smygmaska. Klipp av garnet.

 

  • Byt till garn i en annan färg. Virka nästa varv på samma sätt. Virka 2 halvstolpar i ena hörnet, virka 2 luftmaskor, virka 2 halvstolpar i samma hörn. Virka 1 luftmaska och virka sedan 2 halvstolpar i nästa hål, virka 1 luftmaska. Nu är du i nästa hörn, virka 2 halvstolpar, 2 luftmaskor, 2 halvstolpar. Fortsätt varvet ut och avsluta med en luftmaska och fäst sedan med en smygmaska.

 

  • Om du vill ha en större ruta/vimpel är det bara att fortsätta med fler varv på samma sätt.

 

·         Knyt fast en tofs i varje vimpel.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar