torsdag 21 april 2016

Kom och träffa oss på Nordiska Trädgårdar!

Vi finns på plats i vår monter B 07:31 varje dag till och med söndag den 24!

Nordiska trädgårdar


Sanna & Sania
Susanna Zacke och Sania Hedengren är stylister, inredare och författare och jobbar för en mängd olika inredningsmagasin. De har skrivit 15 inredningsböcker tillsammans och skapat sin egen stil främst i nischen Gör-det-själv.
Betong är ett av deras favoritmaterial och de finns här under hela mässan för att inspirera till betonggjutning. Sanna och Sania kommer att hålla workshop i betonggjutning klockan 11 alla dagar i monter 07:31. Då är besökarna välkomna att prova på att gjuta på blad och göra små krukor av plastmuggar. Dessutom är det ett måste att se deras fantastiska husvagn i montern!
Varför tycker ni så mycket om betong?
Det är kreativt och man kan skapa saker både för inomhus- och utomhusbruk. Det finns hur mycket som helst man göra – allt från enkla små krukor till större projekt som en rejäl trädgårdsbänk. Det är ett tacksamt naturmaterial som är lätt att jobba med och det blir väldigt vackert. Och så är det relativt billigt, en säck kostar runt 60 kr så man har råd att misslyckas.

Hur länge har ni hållit på och hur började det?
Vi började för mer än 15 år sen, det blev en skvätt betong över vid ett husbygge som Sanna göt en bordsskiva av och sen dess har det hållit på…

Ni skriver på er femte bok om betong, vad är det som gör att det är så populärt?
Betong är enkelt att jobba med, ungefär som att baka sockerkaka, och det är lika spännande varje gång man ska stjälpa ur formen.
Har ni något favoritbetongprojekt?
Vi gillar trädgårdsplattor i betong, vi gjuter in marockanska klinkerplattor i dem som dekoration, man kan lägga plattan som ett steg framför utedasset eller gjuta många plattor till en hel uteplats.
Ert bästa tips om man vill komma igång?
Köp en säck så det finns hemma när du får tid och lust att gjuta. Börja med något lätt, till exempel en kruka till basilikan. Principen är enkel: fyll en form, tryck ner en mindre form, låt torka minst ett dygn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar