tisdag 15 oktober 2013

Att blanda träslag...

...är en av höstens trender, här följer några fler

Färgen svart är stor – svart syns på det mesta, allt från helsvarta kök, golv och husfasader till svarta möbler och mindre detaljer.

Texttrenden – innebär att man ser texter, siffror och bokstäver på allt från kuddar och textilier till porslin och tavlor men även text skriven direkt på väggen.

Trä och naturmaterial med miljötänk – man blandar många olika träslag i inredningen eller i en och samma möbel. Allt från ljusa träslag till mörka. Andra populära material är lin, bomull, jute, hampa med miljövänlig framställning.

Kopparn kommer tillbaka – nu ser man koppar på detaljer som ljusstakar, kranar och lampor. Plocka fram de gamla koppargrytorna, snart är de värdefulla igen.

Plåt är populärt – möbler och prylar i lackad plåt, ofta i klara starka färger.

Vintage & loppis – loppis har blivit ett folknöje och slit och släng är definitivt över. Här handlar det om återvinning, återanvändning och att skapa nytt av returmaterial.

Handgjort, den nya hemslöjden – man skapar själv sina personliga inredningsdetaljer, virkar, syr, målar, bygger och renoverar. Då får man något ingen annan har.

Fototapeter – som föreställer material som kakel, koppar, plåt, träplank, tegel, skinn och textil.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar