onsdag 15 augusti 2012

Katalogsläpp


Igår bjöd Ikea in pressen till frukost och presenterade nya katalogen för 2013! I år handlar det mycket om textilier och gör det själv, passar oss perfekt
:-) :-)Visningen började redan i gatuhörnet...Kreativ vas.Det bjöds på god fransk yoghurt. (i snygg förpackning)I en återvändsgränd mitt i centrala Stockholm hade Ikea inrett en inspirerande miljö med fokus på textil.Frukost i charmig miljö.Sen fick vi med oss varsin katalog i jätteformat!Såhär säger Ikea om nya katalogen:

Inspirationen har vi hittat i det riktiga livet hemma. Resultatet är smarta, fina vardagslösningar som får livet hemma att funka ännu bättre och inspirerar människor att inreda utifrån vad man gör hemma, istället för i vilket rum man befinner sig i, säger Marcus Engman, designchef på IKEA.

IKEA har i en färsk rapport* också synat den svenska hemtrevligheten i sömmarna, med utgångspunkt i en av våra mest symboliska trivselfaktorer – gardinen. Rapporten visar att hela 95 procent av svenskarna använder gardiner och tre fjärdedelar tycker att gardinen skapar trivsel.

– Svenskarna älskar textilier och gardiner för att det ökar trivsel och atmosfär. Nu ser vi också att det börjar bli trendigt med gardiner. Den tidigare så dominerande ljust och fräscht-trenden med asketiskt tomma fönster har mattats av, och ersatts med ett intresse av att inreda mycket mer personligt. Dessutom ser vi att unga människor, främst mellan 18 och 29, gärna vill ha gardiner hemma, säger Marcus Engman.

För att inspirera till ännu mer kreativitet och personliga uttryck och lösningar i hemmet lanserar IKEA i år för första gången även en interaktiv version av katalogen. När du håller din smartphone över katalogsidorna öppnas fler möjligheter, genom filmer och interaktiva funktioner, att titta bakom stängda dörrar, ändra gardiner och vara kreativ.

Det interaktiva bonusmaterialet når man antingen via en App eller på IKEA.se. Årets IKEA katalog landar i svenska folkets brevlådor under vecka 34.

2 kommentarer:

 1. Härligt,härligt,härligt!!!!....som att komma ner till sydliga Europa...vackert...okomplicerat...och jag tackar allra ödmjukast för textilier!!! Ska IKEA få oss svenskar att på nytt ÄLSKA gardiner??
  För mig är det självklart! Jag jobbade mycket med fönstret förut, kornischer och gardinknoppar, visst är det väl så att vi är på väg dit igen:))
  Hos oss skiner solen idag! hoppas den gör det hos ER också.

  //lisamaja

  SvaraRadera
 2. Tillägg... ang. IKEAS undersökning om gardiner...enligt alla inredningsbloggar så är det ganska få som har gardiner, så säg att 60% av folket vill ha gardiner. Men det vore kul om många fler började smycka sina fönster;)
  //lisamaja

  SvaraRadera