tisdag 7 augusti 2012

Ny stil på garderoben

En vit standardgarderob går faktiskt att förändra rejält och resultatet blir förvånande. Förändra garderoben med tyg, pärlspont eller tapet.


Här har vi helt enkelt låtit bli att skaffa dörrar till garderoben och sytt ett draperi istället. Högst upp lät vi det vara öppet och placerade ett par snygga korgar på en hylla. Mät och klipp till tyget till draperiet. Fålla kanten nertill och sy en kanal längs överkanten. Sätt upp en stålvajer och trä på tyget.Genom att klä garderobsdörrarna med pärlspont blev garderoben mer som ett gammeldags och charmigt skåp. Vackra handtag i porslin blev en fin detalj. Vi använde en så kallad panelskiva som ser ut som pärlspont och som är lätt att jobba med. Mät och såga till skivan i delar som passar till dörrarna. Limma fast dem med ett starkt bygglim, exempelvis PL 400. Skruva dit handtagen.

Tapeten lurar ögat och är en kul och annorlunda tapet som verkligen ger garderoben ett helt nytt utseende. Mät och skär till tapeten så att den passar dörrarna. Sätt upp tapeten som vanligt med tapetlim.

En vit garderob från Ikea med två dörrar var utgångspunkten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar